
23 gener a 5 Febrer 2023. Espai fosc.
Disciplina: ARTS ESCÈNIQUES.
Nom de l’entitat o companyia: Ansa per Ansa
Sinopsi curta: Com viure sent la Segona Millor? Contribuint de manera invisible a que la roda de la vida continuï funcionant. En un soterrani trobem un ésser, una dona arxivada plena de
potencial i que ningú no veu. En aquest segon esglaó de la vida, sembla que assagi un
paper. Diu que serà el seu últim personatge. Una munió de veus parlen a través d’ella:
les segones millors. Personatges que la ronden. I entremig el JO, que toca de peus a
terra, enterrat entre totes les veus que volen ser escoltades. Ella es pixa de riure, a
vegades àcida, irònica, en realitat diu que ha baixat a plorar. Somia amb espectadors
pel seu darrer paper: una protagonista de mentida. L’acompanyen la seva rentadora
de sempre i una maniquí de costura. Tot sembla omplir-se de vida en aquest limbe on
ella accepta i es rendeix a ser la Segona que en realitat com moltes altres, sense saber-
ho, sustenta el Món d’una manera discreta, poètica i necessària.
Objectiu: Principalment la idea és fer una residència força tècnica per a Resolució de muntatge escenogràfic i lumínic d’artefacte escènic. Es tracta d’una prestatgeria que cobra vida lumínicament amb circuits led, una rentadora que pren vida a través de la llum i el so, i un televisor que també es comunica amb les espectadorxs.
Breu currículum: L’Ester Villamor i l’Alfonso Ferri coincidim com a directora/dramaturga i video-escenògraf en diversos projectes teatrals d’on sorgeix la connexió. Residim a Sant Esteve de Palautordera des de 2018.
L’Ester: Directora i dramaturga. Graduada en Direcció Escènica i Dramatúrgia (2017- Eòlia) i d’Interpretació (2014 – Eòlia). Complementa la formació amb Eugenio Barba (Odin Teatret) i Pino di Buono (Roma). Treballa com Ajudanta de Direcció (del 2012 al 2022) amb J. Prat i Coll en 7 espectacles, amb Manuela Infante i amb d’altres directorxs al TNC, al T. Lliure, Festival Grec Barcelona i al T. Gaudí. Dirigeix i escriu La Segona Millor (Beca Odisseu, Teatre Eòlia abril 2022, Resident FabraiCoats 21-22), Direcció de la lectura Una venjança com n’hi ha poques al TNC (2020) i de Joana 2015 Batalla Campal (Grec Festival, 2016, T. Eòlia).
L’Alfonso: Artista multidisciplinar, especialitzat en espais escènics, instal·lacions audiovisuals, videocreació, motion Graphics, videolive i projectes audiovisuals en general. Cursa Estudis de Disseny Gràfic e Industrial a la Escola Superior de Disseny de Valencia. Taller de Intervenció pública Univ. de Bellas Artes de València. Tallers d’ Escenografía interactiva, Mapping i Processing (Telenoika i Hangar, Bcn). En arts escèniques: escenògraf i videoartista amb dramaturgxs i directorxs d’escena com Jordi Prat i Coll, Farrers Brothers, Marc Chornet, Glòria Balañà, Pau Miró, Magda Puyo entre d’ altres (TNC, T.Lliure, S. Beckett, T. Akadèmia). Compatibilitza la tasca artística amb la docència, és professor de Tecnologia Aplicada a les Arts de l’Espectacle i Videodansa a l’Institut del Teatre de Barcelona des de 2018.
Persona de contacte: Ester Villamor Baliarda