Pla de xoc

Actualització: 16/09/2020

Què és el Pla de xoc cultural de Sant Esteve de Palautordera?

Arran del context COVID, les entitats culturals del poble i l’Ajuntament ens hem unit per donar respostes immediates i extraordinàries a la comunitat cultural vinculada al poble. Aquesta posada en comú d’esforços s’ha traduït en:

 • Una aportació extraordinària de recursos econòmics públics en forma de pla de suport als professionals del món de la cultura a canvi de contraprestacions en forma d’actes culturals.
 • Una coordinació de calendaris per a l’exhibició d’aquestes contraprestacions
 • La posada al servei d’aquest objectiu del personal voluntari i recursos materials de les associacions (Associació Cultural, Associació de la Gent Gran, Associació de Joves, Associació Som del Montseny, Colla de Geganters, Taula de Cultura) i de l’Ajuntament.

No es tracta d’una programació fixa, ni d’un festival. És la concreció d’un pla de suport al professional de la cultura i de visibilització del col·lectiu.

Ets un ciutadà?

Ets un professional de la cultura?

Si ets un ciutadà que vol col·laborar en el Pla de xoc cultural:

La millor manera és participant en els actes com a espectador perquè la comunitat professional noti el teu suport.

Les activitats culturals organitzades tindran un preu d’entrada de:

 • 5 euros per als espectadors majors de 25 anys,
 • 3 euros per als joves d’entre 18 i 25 anys i
 • Voluntària per als menors d’edat.

No et quedis fora! Entenem que el context actual pot haver influït molt negativament en la capacitat econòmica d’algunes famílies de Sant Esteve. Si vols assistir a un o més actes i estàs en aquesta situació, has de saber que disposem d’entrades a cost zero. Envia’ns un correu a [email protected] indicant l’activitat i te les farem arribar.

També hi haurà una “fila zero” per a tots aquells que vulguin comprar una entrada sense assistir a l’esdeveniment. Addicionalment es podran fer altres donacions al Pla de xoc a través d’un compte corrent. Més endavant concretarem el seu funcionament.

Tots aquests recursos econòmics revertiran directament en el conjunt de professionals de la cultura que s’adhereixin al pla.


Anirem informant del programa d’activitats i com comprar les entrades al web www.tauladecultura.cat, a Instagram, Facebook i Twitter.

També a les cartelleres de l’Ajuntament, el Punt d’Informació i altres edificis i establiments del poble.

No obstant això, ja podem avançar-vos que de manera recurrent hi haurà espectacles cada dissabte a la tarda-vespre a partir de 27 de juny.

Fes córrer la informació entre els teus contactes, potser no ho han rebut!


Si ets professional de la cultura i estàs interessat en apuntar-te al Pla de xoc, has de saber:

De què es tracta?

Es tracta d’un Pla de xoc per donar suport als professionals de la cultura, amb una dotació de 300 euros per cada participant (+IVA). Sense detriment que els professionals es puguin agrupar per realitzar la seva contraprestació (cada participant rebrà 300 euros).


Contraprestació

La contraprestació que es demana per a accedir aquest Pla de xoc és en forma d’acció cultural de petit format -concert, espectacle, obra de teatre, conferència, demostració… (sigui com a executant, sigui com a tècnic).

Aquesta acció s’ha d’ajustar als límits econòmics descrits (300 euros per participant, no s’abonaran materials ni fungibles a proposta dels artistes). També a les condicions d’aforament i espais que marqui la situació Covid. Queda a criteri dels participants quina proposta adaptar, crear o executar sota aquestes condicions.


Criteris de selecció

Es prioritzaran els professionals (persones que tinguin la cultura com a principal activitat econòmica) que estiguin vinculats a Sant Esteve de Palautordera (sigui que hi visquin o que hi tinguin una altra vinculació).

Com que el pressupost municipal és limitat, no podem garantir la programació de totes les propostes que ens arribin. En tractar-se de finançament públic, demanem la màxima consideració a l’hora d’inscriure’s en aquest Pla de xoc.


Termini de propostes

Pots presentar la teva proposta de contraprestació fins a l’1 de juliol de 2020 (inclòs).


Procediment de presentació

 1. Presenta la teva proposta omplint els formularis d’aquí a sota, a través de qualsevol de les associacions culturals o a l’Ajuntament.
 2. Rebràs una comunicació si la teva proposta s’ajusta als criteris i ha estat aprovada.
 3. Se’t demanarà que omplis una instància a l’Ajuntament, adjuntant una declaració jurada (model de l’Ajuntament) que estàs el corrent de pagament de la seguretat social i hisenda. L’hauràs de presentar a través de la seu electrònica ajuntant les dades i la proposta, amb el pressupost que es determini.
 4. Un cop examinada aquesta instància, se’t retornarà validada i segellada per l’Ajuntament.
 5. Després de l’actuació o activitat artística o cultural, podràs presentar factura a l’Ajuntament, que te la pagarà en un termini no superior a 15 dies.

En el cas que participi més d’un professional en la mateixa proposta, pots triar facturar conjuntament o individualment (en qualsevol cas el concepte de la factura ha de coincidir amb el nom de la proposta que s’ha presentat i aprovat).

Apunta’t al Pla de Xoc Cultural, tots hi sortirem guanyant!

Termini esgotat, s’ha acabat el pressupost!

Menú