Entaulada 2019

Gràcies! Gràcies! Gràcies!

A totes les persones que heu fet de l’entaulada la millor carta de presentació del que vol ser la Taula de Cultura i les Escoles Velles. Col·laboradors, participants i públic en general… ha estat genial. Ens veiem durant tot l’any a les Escoles Velles!

16 i 17 de novembre de 2019

Un cap de setmana ple d’activitats per donar la benvinguda a les Escoles Velles!

Aquest estiu les Escoles Velles s’han posat ben guapes per obrir de bat a bat les seves portes a tota la gent de la Vallflorida i del Baix Montseny. I per celebrar-ho, la Taula de Cultura organitza la festa de l’Entaulada. Els propers 16 i 17 de novembre omplirem les Escoles Velles de música, dansa, circ, xocolata, pintura, contes, cultura popular i moltes més sorpreses per a totes les edats i procedències. Mola, oi? No t’ho pots perdre!

Totes les activitats són gratuïtes!

Dissabte 16 de novembre

9.00 h BATUCADA MATINAL! pels carrers de Sant Esteve.
A càrrec TABOM, el grup de batucada de Sant Esteve, acompanyats de 7 de RITMES, de Gavà!

9.30 h XOCOLATADA al pati de les Escoles Velles.
Servida pel Casal de la Gent Gran.

10.30 h TALLER DE CIANOTÍPIA a l’Espai Brut.
Una tècnica fotogràfica manual… és màgica! A càrrec de Kati Riquelme. Per aquest taller, pots portar qualsevol objecte translúcid que et faci gràcia o triar un dels que et proposarem. I, si vols, porta un marc per endur-te la teva obra d’art. El blueprint o cianotípia comprèn tècnica i creativitat: és un procés fotogràfic descobert a mitjan segle XIX, basat en la sensibilitat de sals fèrriques als raigs ultraviolats. Atorgant belles impressions de color blau de Prússia. Pot realitzar-se sobre paper, teixit, pedra, fusta. Anna Atkins, considerada la primera dona fotògrafa va ser la primera a usar-la, va fer servir fotogrames per a il·lustrar el primer llibre de la història publicat íntegrament en blau titulat Photographs of British Algae: Cyanotype Impressions.

10.30 h GIMCANA-CACERA D’IMATGES pels carrer de Sant Esteve.
Per a totes les edats! Només cal que portis el teu mòbil! A càrrec de Manel Córdoba

12.00 h CIRC: TEMPUS FUGIT A l’Espai Cuina.
Amb la Cia. la Tête. A la vida d’un pallasso no tot són flors i violes, no tot és festa i alegria, tenen una gran responsabilitat, que és fer riure i emocionar a la gent. Però a en Titus, se li han acabat les ganes de tot. Després d’anys de sortir a la pista abandona el circ per embarcar sol la seva última etapa, carregant a l’esquena anys d’experiència i emocions. L’espectacle ha de continuar, però… Abans, ha de convertir el dolor amb un somriure, les llàgrimes en una ganyota… Riu, pallasso, del teu amor trencat. Riu del dolor que enverina el cor. I és que sense ella la comedia s’ha acabat.

12.30 h INICI DEL MURAL COL·LABORATIU “MONDRIAN” A la Barraca.
Vine a pintar! Una col·laboració de Xavi Plana amb la Taula de Cultura

13.00 h CONCERT AMB ZING Al Pati.
Vine a fer el vermut i queda’t a dinar. Hi haurà foodtrucks o porta’t la carmanyola!

15.00 h TALLER: JOC DE CONFIGURACIÓ (I) A l’Espai Brut.
Amb Marc Gubern Roig. Descobreix-te a través del joc, amb cartrons, cinta de pintor, teles… Per a totes les edats. Un taller lliure de models, comparacions i judicis previs. Màxim 15 participants.

15.30 h CINEMA: DAVE MADE A MAZE a l’Espai Fosc.
Dave, un artista que no ha fet mai res significatiu a la seva vida, construeix un laberint de cartró al menjador de casa seva. El problema és que el lloc, contenidor de tot tipus de fantasies, és més gran per dins que per fora. Com que en Dave s’hi veu atrapat, la seva nòvia Annie organitza una expedició amb una colla d’amics per anar a rescatar-lo i treue’l del laberint, sense imaginar els perills que els esperen…
Versió Original Subtitulada en Català

17.30 h TINTA EN MOVIMENT Al Buc d’Assaig.
Performance col·laborativa. Eva Ibáñez et proposa endinsar-te en una acció artística a base de llum, so, i esquitxos de tinta sobre el paper més delicat. Participa-hi. Tinta en moviment!. Amb la col·laboració del Museu Molí Paperer de Capellades.

18.00 h IMPRO DANSA Al Pati.
Música i dansa. Amb Helena Pellissé. 5 ballarins amb música en directe ens regalen una experiència irrepetible d’improvisació… i ens convidaran a participar-hi. Un espectacle per a totes les edats, per a tots els sentits.

19.00 h CONCERT AMB LADUDA OFENDER Al Pati.
Vine a fer una copa i un entrepà! Hi haurà foodtrucks i barra de bar!

Diumenge 17 de novembre

9.30 h FIL PARRANDA A l’Espai Cuina.
Crochet, mitja, patchwork, ganxet kamikaze… i molta creativitat! Amb Elisa de Diego

10.30 h TOTES PODEM! FES DE GEGANTER/A Al Pati.
T’ensenyem a portar els Gegants de Sant Esteve! Al Pati de les Escoles Velles

11.00 h ART FRACTAL A l’Espai Fosc.
Xerrada i demostració. Com es creen les imatges fractals? Què hi ha al darrere d’aquest procés que barreja codi informàtic i sensibilitat? Xerrada i demostració a càrrec d’Elíes Baixas

12.00 h “LA SOPA DE PEDRES” Al Rebedor.
Amb Joana Cluselles. Descobreix el projecte de les Escoles Velles i la Taula de Cultura a través d’una narració breu amb transfons.

13.00 h CONCERT AMB TORRICELLO al Pati.
Vine a fer el vermut i queda’t a dinar. Hi haurà foodtrucks o porta’t la carmanyola.

15.00 h XERRADA-COL·LOQUI: JOC DE CONFIGURACIÓ (II) A l’Espai Brut.
Amb Marc Gubern Roig. Descobreix-te a través del joc, amb cartrons, cinta de pintor, teles… Per a totes les edats. Un taller lliure de models, comparacions i judicis previs. Màxim 15 participants.

16.00 h “LA SOPA DE PEDRES” Al Rebedor.
Amb Joana Cluselles. Descobreix el projecte de les Escoles Velles i la Taula de Cultura a través d’una narració breu amb transfons.

16.30 h CONTES PER A ADULTS A l’Espai Fosc.
Propostes diferents i sorprenents que ens acosten aquest gènere literari a través de l’escolta, la participació, la cançó… no t’ho perdis!

17.00 h CONTACONTES PER A NENS A l’Espai Cuina.
A càrrec de la Sole. Una estona agradable i divertida en família on els nens podran deixar anar la imaginació a través de l’emoció de la veu i l’expressió de la Sole, la narradora. (Cal que els nens estiguin acompanyats)

17.30 h CONCERT FINAL i CLOENDA Al pati.

Durant tot dissabte i tot diumenge

Intervenció de Lluís Alabern sobre “el Mur” del rebedor de les Escoles

Fes-te un autorretrat a cegues! Amb Vicenç Mascarell

Mural participatiu “Mondrian” a la barraca amb Xavi Plana. Vine a pintar!

Foodtrucks i música al pati

Dj i servei de barra a càrrec de l’Associació de Joves

Menú