Disciplina: dansa
Espai Fosc
Gener – 9, 16 , 23 i 30 de 9h a 15h
Març – 5, 12, 19 i 26 de 9h a 15h.
Sinopsi curta:
Ens agradaria poder fer una residència on practicar plegades per tal de desenvolupar i interioritzar diferents eines per la improvisació i la dansa que hem anat trobant al llarg del nostre procés d’aprenentatge. Jo visc a Santa Maria de Palautordera i la Plàcida a Cardedeu i compartim certes curiositats per l’art del moviment i la dansa.
A mi en concret m’interessa practicar allò après en els tallers den Thomas Hauert. Al Juliol vaig participar a una taller intensiu a Brussel·les on varem rebre molta informació. Aquesta metodologia es una de les bases que faig servir per donar classes. En aquest treball de cos es treballa sovint en parelles o trios, per tal de sortir del moviment habitual i trobar noves cordinacions i possibilitats a les quals la ment conscient no hi podria accedir per a si mateixa, en treball d’en Thomas explora un cos polifònic on més d’una acció pugui estar present o succeint en el cos en el mateix moment.
“A mi Plàcida m’interessa practicar material de dansa adquirit de diferents corrents de dansa com són la improvisació i el contacte improvisació per aprofundir i posar-los al servei: de l’escena, de la vida quotidiana, de les nostres relacions amb els altres i envers a nosaltres mateixes , de l’espai jam d’improvisació. Ja que la dansa improvisació s’enfoca en el llenguatge del cos i en estar a l’ara, la considero un instrument que dóna la possibilitat de desenvolupar la sensibilitat i ampliar el sentir, els quals són la base per a la creació en qualsevol àmbit. Posteriorment poder utilitzar aquest treball per a les meves classes, espectacles i vida.”
L’objectiu d’aquestes trobades seria per a desenvolupar projectes tant de caire pedagògics com performatius. De la mateixa manera que el forner abans de vendre la barra de pa ha de barrejar els ingredients i treballar la massa, el mateix necessitem fer els ballarins i ballarines, abans de donar una classe o de pujar a un l’escenari, practicar practicar i practicar per que així tant l’acte performatiu com el pedagògic siguin només la punta del Iceberg de una recerca més profunda i no un únic objectiu per se, d’alguna manera allò que es balla o es dóna forma part de la vida , de la pràctica diaria ( dintre del possible) de la dansa com a professió. Tothom disfruta d’un pa acabat de fer, el mateix passa amb la dansa ens agrada una dansa viva i fresca, acabada de sortir del forn.
És en pro d’aquesta recerca que ens agradaria fer aquestes trobades amb la Plàcida Pajares.
Objectiu: L’objectiu d’aquestes trobades seria per a desenvolupar projectes tant de caire pedagògics com performatius. De la mateixa manera que el forner abans de vendre la barra de pa ha de barrejar els ingredients i treballar la massa, el mateix necessitem fer els ballarins i ballarines, abans de donar una classe o de pujar a un l’escenari, practicar practicar i practicar per que així tant l’acte performatiu com el pedagògic siguin només la punta del Iceberg de una recerca més profunda i no un únic objectiu per se, d’alguna manera allò que es balla o es dóna forma part de la vida , de la pràctica diaria ( dintre del possible) de la dansa com a professió. Tothom disfruta d’un pa acabat de fer, el mateix passa amb la dansa ens agrada una dansa viva i fresca, acabada de sortir del forn.
Breu currículum:
Plácida Pajares és ballarina, creadora i professora de dansa. Actualment s’està formant com a psicoterapeuta corporal. Imparteix classes de dansa improvisació a Espanya i Itàlia.
A principis del 2023 estrena la peça de dansa “We need to talk about the shadow” gràcies al suport de “Cardedeu inspirant cultura” i “La Taula de Cultura” . Des de 2020 treballa com a assistent de direcció en el projecte artístic-social “Els Detectius de la Realitat” amb el coreògraf i psicoterapeuta Dominik Borucki amb el que també va cocrear l’espectacle “Els Detectius de la Irrealitat”. Des de 2013 forma part de l’Associació Cultural de Cardedeu As d’Arts amb la que organitza diferents activitats al voltant de la dansa entre elles l’EIX Festival Internacional de dansa. El seu principal interès es troba en la dansa improvisació com a instrument de creació i per connectar de formes noves amb si mateixa i amb els altres des del cos.
Manuela es gradua a la Theaterschool a Amsterdam com a ballarina i on col.labora de manera regular amb els estudiants de la SNDO. S’especialitza en coreografia a la Rotterdam Dance Academy, on realitza algunes produccions a Dansateliers i col.labora amb artistes de diverses disciplines. Després d’un llarg període dedicat a la maternitat torna a la professió, donant classes a Cra’p, a Can Rahull i a l’ Escola Municipal de Musica i Dansa a Mollet del Vallès, també col.labora amb les Big Bouncers dins del projecte Plata i el Garfi de Mireia del Querol.