Cicles Creatius de la Taula de Cultura
NOVETAT!
AMPLIEM DATA PEL TERCER CICLE:
Teniu fins el 15 de setembre per a presentar-vos!
Des de la Taula de Cultura inaugurem “Els Cicles Creatius de la Taula de Cultura”, una iniciativa per a incentivar i inspirar creacions artístiques mitjançant una convocatòria oberta on es podran presentar propostes dins d’uns cicles temàtics trimestrals prèviament definits. Les propostes poden ser de nova creació, en fase d’experimentació, o bé propostes ja elaborades.
Des de l’Associació donarem suport a aquests projectes de diferents maneres:
- Sessió d’espai per a residències
- Contractació dins de la programació (espectacles, tallers, xerrades o debats).
- Beques per a projectes de nova creació.
Els cicles creatius seran els següents:
Cicle 1 / “Cossos subversius” / Febrer, març i abril.
Cicle 2 / “Viure. Morir. Viure. Processos de vida” / Maig, juny i juliol.
Cicle 3 / “Territori, memòria i identitat” / Octubre, novembre i desembre.
Inscriu-te i treu l’artista que portes dins!
Consulta totes les modalitats de participació, condicions i terminis a les bases de la convocatòria.
Més informació sobre els cicles
Cicle 1: “Cossos subversius”
“El cos, lluny de ser una noció essencialista, se situa en la intersecció del fet biològic i simbòlic; com a tal marca una superfície metafísica d’elements integrats i simbòlics que desafien la separació.” Rosi Braidotti – Filòsofa contemporània i teòrica feminista. Quines històries expliquen els nostres cossos? Quines històries expliquen les nostres cicatrius? Com es fan servir els cossos de les dones com a propietat pública? Com la lluita pels drets corporals està canviant la nostra relació amb els nostres cossos? Quins cossos es fan servir en la investigació científica i com afecta això el que sabem sobre la nostra salut? Com es tracten els cossos que no s’ajusten a la norma? Com és el cos un punt de partida per a l’alliberament? Com podem fer servir els nostres cossos per desafiar un món patriarcal i capitalista? Com és l´amor propi una eina radical per a l´emancipació?
Cicle 2: “Viure. Morir. Viure. Processos de vida”
Avui, una persona mitjana viu setanta-dos anys. Durant la vida, la majoria de nosaltres experimentaran l’amor i la pèrdua. Cada experiència que tenim es converteix en una part del que som. Com viatgem cap a nosaltres mateixos? Com ens enfrontem a allò desconegut? Qui som i què fem aquí? Com entenem la mort com a part de la vida? Quina nova mirada podem aportar als cicles de la vida? Com els diàlegs intergeneracionals ens poden portar a un nou imaginari?
Cicle 3: “Territori, memòria i identitat”
Una nació es defineix com un gran cos de persones unides per una ascendència, història, cultura o idioma comuns, que habiten a un país o territori en particular. Si les demarcacions geogràfiques defineixen el cos de la nació i del territori, l’art, la cultura i la llengua en són el cor palpitant. La nacionalitat o el territori, aparentment fixos i arbitraris, estan en constant disputa en l’àmbit mundial. Com s’imaginen i imposen les fronteres? Com es creen les comunitats? Qui pertany i qui no? Com naveguen les comunitats marginals pel territori? Com ajuden les històries a recolzar o desmantellar les idees de nacionalitat? Quines són les històries de conquesta i de l’imperialisme que cal revisar? Quin paper té la memòria en la construcció de les identitats personals i les històries més àmplia d’un territori? Com podem explorar l’arxiu familiar com a memòria històrica? Què és la llar? Qui és la llar? On és la llar.