Dia de les matemàtiques

Dia: 14/03/2020
Hora: 10:30 h
Lloc: Diversos espais de Les Escoles Velles

Vine a celebrar el Dia Internacional de les Matemàtiques a les Escoles Velles. Hi ha activitats per a tothom!

10.30h Racons matemàtics – Espai Brut
11.00h Taller/explicació: Lligats a la topologia – Espai Brut a càrrec de Joan Ferrer
12.00h Ball caòtic/esmorzar – al pati
12.30h Xerrada: Comptem fins a l’infinit – Espai Fosc a càrrec de Quim Frigola
13.15h Xerrada: Les matemàtiques són arreu – Espai Fosc a càrrec de Maria Torras i Arnau Dols
16.00h Taller: Art Fractal (Porta el teu portàtil!)- Espai Cuina a càrrec d’Elies Baixas
16.30h Xerrada: Escoltant les matemàtiques, relacionem la música i les matemàtiques – Espai Fosc a càrrec de Pau Sánchez

A l’Espai Fosc podràs gaudir viatjant a través de l’univers matemàtic gràcies a tres xerrades:

  • Comptem Fins a l’Infinit: Pots arribar a comptar fins a l’infinit? Hi ha infinits més grans que altres? En Quim Frigola ens desvetllarà els secrets que s’amaguen a l’infinit.
  • Les matemàtiques són arreu: l’Arnau Dols i la Maria Torras ens parlaran de com les matemàtiques ens afecten cada dia i com són presents en el nostre dia a dia.
  • Escoltem les matemàtiques: Com que les matemàtiques són arreu, també estan molt presents a la música. En Pau Sánchez ens parlarà de música: dels harmònics, del tempo… en definitiva, de matemàtiques.

A l’Espai Cuina, hi trobarem un taller per fer art usant les matemàtiques. L’Elies Baixes ens presentarà Art Fractal, com fer art usant algoritmes. Porta el teu portàtil per poder crear la teva obra.

Finalment, durant tot el dia a l’Espai Brut, Racons Matemàtics: Vine a resoldre enigmes, fer demostracions visuals i, en definitiva, a jugar amb les matemàtiques. Trobaràs tot el necessari per passar una bona estona fent matemàtiques. A més, estarem allà per ajudar-te en tot el que necessitis i, a més, de tant en tant proposarem activitats i jocs col·lectius. A primera hora, en Joan Ferrer ens presentarà enigmes i jocs de topologia a ‘Lligats a la Topologia’: podem penjar un quadre amb dos claus de forma que quan en traiem un el quadre caigui?

El Dia Internacional de les Matemàtiques és un projecte de la Unió Matemàtica Internacional (IMU) i va ser proclamat per la UNESCO.
Volem agrair l’ajuda rebuda per a la preparació d’aquest acte als professors de la Universitat Autònoma de Barcelona Armengol Gasull, Natàlia Castellana i Rosa Camps.

Pàgina del dia internacional de les matemàtiques

Menú